25 Temmuz 2012 Çarşamba

Afganistan Heyeti Çalışmalarına Katılım ve Katkı

Afganistan Heyeti Çalışmaları
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonun davetlisi olarak ülkemize gelen Afganistan Kabil kadın politikaları bakan yardımcısı ve bakanlığın çalışanlarından 11 kişilik bir gurupla ülkemizdeki Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kız çocuklarının okullaşması konularında 11-18 ARALIK 2010 tarihlerinde Ankara da çalışmalar ve ziyaretler yapıldı.
İlk ziyaret 13 Aralık Pazartesi günü Anıtkabir ziyareti ve şeref defterinin yazılmasıyla başladı. Buradaki Afganistan ve Atatürk yazışmaları çok dikkatlerini çekti
T.C Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Sn.Selma Aliye KAVAF ,TC. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sn. esengül CİVELEK, TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Sn Güldal AKŞİT ,CHP Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sn Didem ENGİN , Başkent Üniversitesi Kadın-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Sn.Ayşe AKIN ı ziyaret ederek Türkiyedeki çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Ayrıca üye derneklerimiz Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ankara Şubesi, Türk Kadınlar Konseyi Genel Merkezi ve Uluslararası İş ve meslek Kadınları Dernekleri ziyaret edilerek Sivil toplum olarak Toplumsal Cinsiyet eşitliği ve kız çocuklarının eğitimi konularındaki çalışma tecrübeleri paylaşılmıştır.
17 Aralık 2010 tarihinde Kanal B öğleden sonra kuşağında yayınlanan Biz Bize programında Kabil kadın politikaları bakan yardımcısı konuşmacı olarak yer almıştır.
Yine Heyetle birlikte yemekli röportajımıza
Radikal Gazetesinden Rıfat BAŞARAN
Hürriyet Gazetesinden Zeynep ŞAFAK
Cumhuriyet Gazetesinden Sevil ARIİNAN
Habertürk Gazetesinden Saliha ÇOLAK
İnternet Haberden Nergis DEMİRKAYA Katılarak heyete sorular sormuşlardır.
Bu ziyaret süresince Afganistan Büyükelçiliği Müsteşarı ve baş katibi ilgi ve desteklerini hiç esirgememişlerdir.
Heyet Afganistanın Ankara büyükelçisinin de davetlisi olarak ziyarette bulunmuşlardır.
Müze ve kale ziyaretleri ile çalışmalar tamamlanmıştır.
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder